Wat doet een grafisch ontwerper

Een positief gevoel voor beleving

Grafisch ontwerper voor een fantastisch eindresultaat

 

Grafische vormgeving is een professioneel vakgebied, met een steeds grotere noodzaak voor bedrijven. Niet zo heel raar. De wereld van vandaag de dag is veel meer visueel ingesteld dan vroeger en om de juiste doelgroep te kunnen bereiken dien je goed na te denken over het overbrengen van je visuals. Maar wat is een grafisch ontwerper nu precies en welke werkzaamheden doet een grafisch ontwerper precies uitvoeren?

 

Grafisch ontwerper

 

Een grafisch ontwerper, ook wel grafisch vormgever genoemd, houdt zich bezig met het vormgeven van bijvoorbeeld drukwerk, visitekaartjes, brochures en logo’s. Hij/zij is verantwoordelijk voor het visueel maken van ideeën om daarbij een vooraf bepaald doel te bereiken. Deze doelen kunnen bijvoorbeeld informeren, aantrekken of overtuigen zijn.

 

Welke werkzaamheden doet een grafisch ontwerper?

 

Zoals benoemd houdt een grafisch designer zich bezig met het ontwerpen van verschillende communicatiemiddelen. Dit kunnen zeer uitlopende dingen zijn, maar ik zal je een aantal bekende voorbeelden te geven: - Ontwerpen van logo’s en complete huisstijlen voor bedrijven - Ontwerpen van reclame-uitingen in zowel gedrukte vorm als digitale vormen - Ontwerpen van tijdschriften, brochures, cadeaubonnen, jaarverslagen - Etc. Een grafisch ontwerper zet dus ideeën om in concrete visuals. Ben je op zoek naar een grafisch designer die met je meedenkt en bovenstaande werkzaamheden perfect voor je uit kan voeren? The Image Partner helpt je graag. Neem gerust vrijblijvend contact op!